90 anys Escoles Núria

1933-2023, 90 anys de l'Escola Núria 

 

Aquest 2023 l'Escola Núria compleix 90 anys, va ser el 1933 quan es va fundar una petita acadèmia al carrer Vallespir de Barcelona a càrrec d'Antoni Triola Valls i de la seva muller, Antònia Morera Farré. A partir d'aleshores l'escola va anar creixent amb més alumnes i més espais, centrats al carrer Vallespir del barri de Sants, amb una nova denominació Acadèmia Núria. L'any 1964 varen fundar una nova seu a Gavà, l'Acadèmia Núria, que fou dirigida fins al 1998 per Donino Riopedre. Mentrestant, el 1968, el fill dels fundadors, Antoni Triola Morera s'encarrega de la direcció de les Escoles Núria. 

A l'escola de Barcelona, amb el propòsit de crear un projecte sòlid i adequat als nous temps l’Acadèmia Núria i el Col·legi Perpinyà, dues escoles de barri es van fusionar tot creant l’Agrupació Escolar Núria-Perpinyà, tot un referent al barri de Sants de Barcelona. Mentrestant,  l’Acadèmia Núria de Gavà es consolidava al Baix Llobregat, l'any 1970 s’aprova la Llei de l’FP.  L'any1986 la tercera generació agafa el relleu i s’encarrega de la titularitat de l’escola. 

Les dues seus van anar seguint els seus camins, mentre que a Barcelona es feien totes les etapes educatives, a Gavà es van centrar en Formació Professional. Entre el 1996 i el 1998 s’aprova la llei LOE, i tots dos centres es van focalitzar en els estudis de Formació Professional, tot finalitzant altres etapes que fins aleshores s’havien dut a terme. Per adequar-se a la reforma educativa tant la seu de Sants com la de Gavà executen obres per adequar els espais a la nova normativa. És durant l'any 1998 que es construeix, a la seu de Gavà,  el que avui coneixem com escala A. Al mateix any es produeix un canvi a la direcció i Josep Magallón Barbosa agafa el relleu.  El curs 2003-2004 seria l’últim curs lectiu a la seu de Barcelona per incompatibilitat d'espais amb la legislació vigent. 

L’any 2014 se celebra el 50è aniversari de la fundació de la seu gavanenca i l’any 2016 es canvia la denominació Acadèmia Núria per CEFP Núria amb l’objectiu d’estar als signes del temps. Aquest mateix any s’arriba a un acord amb Qualitat i Formació per convertir el CEFP Núria en un centre de formació professional integral, tot situant el Núria de Formació Professional en un centre de referència a tota la comarca. A l'inici del curs 2020-2021 es fa un relleu a la direcció del centre a càrrec de Sergi Escandell. Arribats al 2023, podem estar orgullosos de celebrar el 90è aniversari i repassar la quantitat d’alumnes, famílies i professors que han passat per Escoles Núria.

CEFP NÚRIA

Generalitat fundacio certificado delsol formacio metfp whie.fw
© 2022 | CEFP Núria. Tots els drets reservats.

Search